Nagy örömmel jelenthetjük be, hogy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Kereskedelmi és Szolgáltató Szekciója, az Országos Kereskedelmi Szövetség, és az EuroCommerce Brüsszel - az Európai Unió tagországainak szinte összes kereskedelmi érdekképviseletét, szövetségét, nagy - és kiskereskedelmi cégcsoportját tömöríto lobbyszervezet - közös szervezésében,


2005. november 5-én

megrendezésre kerül

Az Európai Kereskedelem Napja
elnevezésű rendezvénysorozat.


Az Európai Kereskedelem Napja rendezvénysorozatot a kereskedelem mostanáig méltatlanul nem ünnepelt napjának megünneplésére, hagyományteremto szándékkal indítottuk el. Az esemény célja, hogy a kereskedelem résztvevoi és a fogyasztók, valamint a politika szereploi közelebb kerüljenek egymáshoz és lehetoség kínálkozzon a kereskedelem számára bemutatni önmagát. A rendezvény az Unió országai közül nyolc országban kerül egyszerre, egy idoben megrendezésre.

Az EuroCommerce 1993-ban alakult, s a kis-és nagykereskedelmi, valamint a nemzetközi kereskedelmi szektort képviseli Európában. A szervezet célja az Unió határain belül és azon túl az európai fogyasztók érdekeit szolgáló szabad és korlátozásmentes piac biztosítása. Az EuroCommerce az Európai Únió legelismertett lobby-szervezete a kis –és nagykereskedelem, valamint a külkereskedelem képviseletében. Minden tag - és csatlakozás elott álló, összesen 29 ország több mint 100 kamarája és egyéb kereskedelmi szervezet tartozik tagságába. Fo célkituzésük egy globális szabad kereskedelem létrehozása az európai cégek importja és exportja részére.

Az esemény helyszíne minden - a kereskedelemmel foglalkozó - üzlet, bolt, üzletlánc, áruház, szupermarket, hipermarket és természetesen a modern kereskedelem fellegvárai, a bevásárlóközpontok, akik részt vesznek az eseményen és akik egy napra a Fogyasztók, a vásárlók, a média fókuszába állítják a hazai és Uniós Kereskedelmet.

Tekintettel a Kereskedelem Napja európai dimenziójára, a hazai célok és várható eredmények mellett jó alkalom kínálkozhat a magyar áruk, márkák hangsúlyozására, valamint az Európai Unió kereskedelmi politikájával kapcsolatos információk a fogyasztók számára történo eljuttatására is.

Bízunk benne, hogy csatlakozik ehhez a fontos hagyományteremto kezdeményezéshez és a már résztvevoink között ünnepelt számos kereskedelmi egység mellett Önt is köszönthetjük és együttesen valósíthatjuk meg ezt a mindannyiunk érdekeit képviselo ünnepnapot.


Tisztelettel,

A Szervezők