AZ EURÓPAI KERESKEDELEM NAPJA - 2006. november 5.
Együtt a Vásárlókért!


Tisztelt Kereskedelmi Partnerünk!

2006. november 5-én - a tavalyi évet követően második alkalommal - rendezzük meg Magyarországon az Európai Kereskedelem Napja rendezvénysorozatot.


A rendezvényt november 3.-án tartjuk a kereskedelmi szakmai szervezetek - ÁFEOSZ, Bevásárlóközpontok Szövetsége, KISOSZ, OKSZ és a VOSZ Kereskedelmi Szekció, valamint a KASZ - közös szervezésében, egyidejűleg az Európai Unió több tagországának kereskedelmi szövetségeivel, a kereskedők legnagyobb lobbyszervezete, a brüsszeli Eurocommerce összefogásával.

A rendezvénynek a 2006 évben is fő üzenete, hogy a kereskedelmet, mint a legnagyobb GDP termelőt, ÁFA termelőt és adótermelőt, valamint mint a legnagyobb munkaerő piacot jelentő szektort fókuszba állítsa a média segítségével.


A számos fórumon rendkívül sikeresnek ítélt rendezvény fővédnöke 2005-ben Gyurcsány Ferenc, szakmai védnöke pedig Kóka János volt, s az esemény 2006-os fővédnökének Kóka Jánost kértük fel.

A rendezvénynek 2006. évben is fő üzenete és szlogenje: Együtt a vásárlókért!

Célunk egyidejűleg bemutatni azt is, hogy mennyivel járul hozzá a kereskedelem a nemzetgazdaság teljesítményéhez, milyen a szerepe a foglalkoztatottságban és melyek a legsürgetőbb feladatai, melyek megoldásában szándéka együttműködni a beszállítókkal, szolgáltatókkal is. A rendezvénysorozat kulcseseménye az a szakmai fórum, melyen a kereskedelmi érdekképviseletek vezetői vázolják fel gondolataikat, elképzeléseiket. A kereskedők célja erősíteni a kereskedelem elismertségét és a közvélemény előtt rávilágítani arra, milyen értékeket kínál a kereskedelem a vásárlóknak, a társadalomnak, építve természetesen üzleti - beszállító és szolgáltató - parnereire.

Jelen levél által kívánjuk Önt ezúton tisztelettel felkérni arra, hogy az EURÓPAI KERESKEDELEM NAPJA 2006. november 3.-i rendezvényt 300.000., Ft + ÁFA összeggel támogatni szíveskedjenek. A döntés megkönnyítésére röviden ezúton ismerheti meg az esemény tervezett programját:

10:00 - ünnepélyes megnyitó
10:15 - kitűntetések átadása
10:45 - fórumbeszélgetés
11:30 - sajtótájékoztató
12:00 - díszebéd

A szervezők célkitűzése, hogy a központi szakmai rendezvényen - ahogy 2005-ben is - 200 fő vegyen részt, állami vezetők, szakmai képviseletek vezetői, vállalkozások vezetői, továbbá a sajtó képviselői. Természetesen Önt is szeretettel várjuk a rendezvény vendégei között!

A szponzoráció ellenében minden saját médiafelületen megjelentetjük a támogatóinkat (meghívók, weboldal, rendezvények helyszíne).
Támogatóink ingyen igényelhetnek a rendezvénysorozatra felhívó, erre az alkalomra készített matricát, ami Vállalkozásuk bármely színhelyén kihelyezhető.

Az Európai Kereskedelem Napja szervezőbizottsága ezúton azzal a további kéréssel fordul Vállalkozásukhoz, hogy az elmúlt évben kialakított gyakorlathoz hasonlóan saját reklámújságukban, akciós heti vagy kéthetenként kiadványukban, óriásplakátjaikon, brossúráikban, szóróanyagaikban egy alkalommal megjelenhessen a rendezvény reklámfelhívása. Ez rendkívüli jelentőségű, a nagy üzletláncok közös, egységes megmozdulása lesz, amikor egyidejűleg, azonos formában és tartalommal fordulnak a vásárlókhoz és közösen hívják fel a figyelmet az Európai Kereskedelmi Napra.

Az arculati CD-t elkészítettük és köszönettel várjuk szíves együttműködésüket annak érdekében, hogy minél szélesebb felületen megjelenjen az eseményt népszerűsítő közös reklámunk az Önök segítségével.

Tavaly nagy népszerűségnek örvendtek az olyan egyéni kezdeményezések, mely keretein belül apróbb ajándékokkal lepték meg aznap a betérő vásárlókat (pl: csokipénz ) és ebben az évben is örömmel üdvözlünk minden sajátos ötletet a nap ünneppé tételére, továbbá köszönettel fogadjuk szíves felajánlásaikat is esetleges reklámajándékokra, melyet a rendezvényen kívánunk átadni minden kedves vendég részére.

Megragadva az alkalmat tájékoztatjuk, hogy a rendezvény számlázási ügyleteinek lebonyolítását a szervezésben közreműködő GfK Hungária Kft. látja el.

A program minél hivatalosabb formába öntése érdekében felvettük a kapcsolatot az Országgyűléssel, hogy november 5.-e un. “jeles nap” legyen, valamint tárgyalunk az Unió országaival a közös programok megvalósítása érdekében.

Ezúton szeretnénk további részletek megismerésére tisztelt figyelmébe ajánlani a www.kereskedelemnapja.huweboldalt.

Megtisztelő figyelmét köszönjük, bízva benne, hogy rendezvényünk támogatói között köszönthetjük Önt és Vállalkozását.

A II. Európai Kereskedelem Napja Szervezőbizottság elérhetőségei:
telefon: 302-0855, e-mail: kernya@kereskedelemnapja.hu

Budapest, 2006-09-05

Krisán László Elnök, VOSz Kereskedelmi Szekció A Szervező Bizottság vezetője

Az együttműködő szervezetek:

VOSZ
Demján Sándor
ügyvezető elnök
MKIK
Dr. Parragh László
elnök
KASZ
Dr. Sáling József
elnök
OKSZ
Feiner Péter
elnök
KISOSZ
Dr. Antalffy Gábor
elnök
ÁFEOSZ
Bartus Pál
elnök
MBSZ
Makó András
elnök