AZ EURÓPAI KERESKEDELEM NAPJA - november 5.
Együtt a Vásárlókért!


Tisztelt Kereskedelmi Partnerünk!

Az EURÓPAI KERESKEDELEM NAPJA eseménysorozatot a brüsszeli EuroCommerce hívta életre, ami az Európa Parlement mellé rendelt kereskedelmi lobby-szervezet.
Az EURÓPAI KERESKEDELEM NAPJA rendezvény fő üzenete, hogy a kereskedelmet, mint a legnagyobb GDP termelőt, ÁFA termelőt és adótermelőt, valamint mint a legnagyobb munkaerő piacot jelentő szektort fókuszba állítsa a média segítségével.

2005. és 2006. november 5-én - eddig már két alkalommal alkalommal - rendeztük meg Magyarországon az Európai Kereskedelem Napja rendezvénysorozatot.


Az EuroCommerce két magyarországi tagszervezete, a VOSZ és az OKSZ mellé csatlakozott minden kereskedelmi szakmai szervezet - ÁFEOSZ, Bevásárlóközpontok Szövetsége, KISOSZ, OKSZ és a VOSZ Kereskedelmi Szekció, valamint a KASZ is.

A számos fórumon rendkívül sikeresnek ítélt rendezvény fővédnöke 2005-ben Gyurcsány Ferenc, szakmai védnöke pedig Kóka János volt, majd az esemény 2006-os fővédnöke Kóka Jánost gazdasági miniszter úr volt.

A rendezvénynek fő üzenete és szlogenje: Együtt a vásárlókért!

Célunk egyidejűleg bemutatni azt is, hogy mennyivel járul hozzá a kereskedelem a nemzetgazdaság teljesítményéhez, milyen a szerepe a foglalkoztatottságban és melyek a legsürgetőbb feladatai, melyek megoldásában szándéka együttműködni a beszállítókkal, szolgáltatókkal is. A rendezvénysorozat kulcseseménye az a szakmai fórum, melyen a kereskedelmi érdekképviseletek vezetői vázolják fel gondolataikat, elképzeléseiket. A kereskedők célja erősíteni a kereskedelem elismertségét és a közvélemény előtt rávilágítani arra, milyen értékeket kínál a kereskedelem a vásárlóknak, a társadalomnak, építve természetesen üzleti - beszállító és szolgáltató - parnereire.

A szervezők célkitűzése, hogy a központi szakmai rendezvényen, valamint az országos aznapi akciókban - egyéni szervezés által - a kereskedelmi szereplők minél nagyobb számban vegyenek részt.

A keresztszponzoráció által minden résztvevőnk számára biztosítunk minden lehetséges megjelenést, melyek értelmében a résztvevőket minden saját médiafelületünkön megjelentetjük.

Nagy népszerűségnek örvendnek az olyan egyéni kezdeményezések, mely keretein belül apróbb ajándékokkal lepték meg aznap a betérő vásárlókat (pl: csokipénz ) és ebben az évben is örömmel üdvözlünk minden sajátos ötletet a nap ünneppé tételére.

A program minél hivatalosabb formába öntése érdekében a Parlament elé terjesztettük kezdeményezésünket annak érdelében, hogy november 5.-e un. "jeles nap" legyen, valamint tárgyalunk az Unió országaival a közös programok megvalósítása érdekében.

Megtisztelő figyelmét köszönjük, bízva benne, hogy rendezvényünk támogatói között köszönthetjük Önt és Vállalkozását.

Tisztelettel,

Krisán László
elnök
VOSz Kereskedelmi Szekció
a Szervező Bizottság vezetője


Az együttműködő szervezetek:

VOSZ
Demján Sándor
ügyvezető elnök
MKIK
Dr. Parragh László
elnök
KASZ
Dr. Sáling József
elnök
OKSZ
Feiner Péter
elnök
KISOSZ
Dr. Antalffy Gábor
elnök
ÁFEOSZ
Bartus Pál
elnök
MBSZ
Makó András
elnök